Servis klimatizácie

od | jan 5, 2022 | Chladenie, Klimatizácia, Portfólio, Servis

Predsezónny alebo sezónny servis klimatizácie

V čom spočívajú jeho výhody? Je potrebný?

Klimatizácia nie je bezúdržbovým zariadením, skladá sa z riadiacej elektroniky a chladiaceho okruhu.

Práve chladiaci okruh si vyžaduje zvýšenú pozornosť.

V zariadení počas práce vznikajú vibrácie a rôzne otrasy, ktoré su pre chod zariadenia úplne bežné a výrobca s nimi počíta, avšak aj napriek týmto skutočnostiam môže dochádzať k únikom chladiva z chladiaceho okruhu. Pri úniku chladiva zároveň dochádza k zvýšenému opotrebeniu kompresorovej jednotky, výsledkom ktorej je zvýšena spotreba elektrickej energie a nadmerné opotrebovanie kompresorovej jednotky.

Pri zanedbaní pravidelnej údržby zariadenia často dochádza k poruchám ako zničenie riadiacej dosky zariadenia od prehriatia, či dokonca k poškodeniu kompresorovej jednotky. Oprava kompresorovej jednotky formou jej výmeny je tak nákladná, že výhodnejšou sa javí nakoniec výmena celej jednotky.

Vzhľadom na vyššie uvedené je preto potrebné aby ste o kondíciu svojho zariadenia dbali pravidelne a zabezpečili tak jeho dlhú životnosť a zároveň prispeli k ochrane ozónovej vrstvy, ktorá je unikajúcimi plynmi poškodzovaná.

Optimálne pracovné podmienky zariadenia.

Pravidelná údržba zariadenia napomáha k udržaniu zariadenia v jeho ideálnych pracovných podmienkach čím sa zároveň znižujú náklady na jeho prevádzku vo forme optimálnej spotreby elektrickej energie.

Dezinfekcia zariadenia a čistenie filtrov.

Okrem technicky náročnejších činností je súčasťou aj vyčistenie filtrov na vnútornej jednotke a dezinfekcia jednotky. Táto sa vykonáva z dôvodu, že na výparníku vnútornej jednotky klimatizácie vzniká vlhkosť a dochádza ku kondenzácii vody.

Pri vypnutí klimatizácie však výparník nie je dostatočne vysušený a prebytočná vlhkosť spôsobuje vznik plesní na výparníku jednotky.

Zníženie hlučnosti jednotky.

V niektorých prípadoch sa pri sezónnom servise podarí znížiť aj hlučnosť vnútornej jednotky alebo jednotky vonkajšej odstránením neprijemnej rezonancie spôsobnej opotrebením tlmiacej hmoty.

Klimatizácia nie je bezúdržbovým zariadením a práve preto Vám odporúčame nezanedbávať jej servis. Cena za servis zariadenia v porovnaní s cenou samotného zariadenia vrátane montáže je v podstate zanedbateľnou čiastkou, pričom však udržuje Vaše zariadenie v perfektnej kondícii.

Ak ste sa po prečítaní tohto článku rozhodli práve pre servis Vašeho zariadenia, neváhajte a obráťte sa na nás

+421 951 001 001

a dohodnite si servis zariadenia už dnes.

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *